Om Deming's kennel


 

Jag heter Lena Rollmar och föder upp Engelsk Springer Spaniel sen 1995. Jag skaffade min första springer 1988, dvs jag har nu levt 20 år med rasen. Min man, Michael, även kallad Rolle, är inte med i kenneln på pappret, men får i praktiken göra halva jobbet.

Kenneln Deming’s ligger straxt utanför Ljungsbro, ca 25 minuter från Linköping. Här bor förutom hundar och människor, en par katter och ett gäng med höns. Vi har stora, inhägnade ytor för våra hundar att röra sig på när de inte är inne eller i hundgård. Samtliga valpar föds upp inne i huset.

Vi jagar aktivt med flera av våra hundar, mestadels rådjur och hjort. Vi ställer ut och tävlar i viltspår. Både jag om min man är utbildade valpkurs instruktörer och har haft valp-, nybörjarlydnads-, nybörjarjakt- och viltspårkurser för olika klubbar. Vi är båda aktiva från och till i olika hundklubbar. Jag satt i styrelsen för SSRK/Östg, från slutet av 80-talet och under en 10-årsperiod framåt, först som sekreterare sen som utställningsansvarig. Jag har även suttit som utställningsansvarig i Springerklubbens HS ett år, och varit ledarmot i Östergötlands Kennelklubb. För närvarande är jag exteriöransvarig i SSRK/HS. Min man Rolle var tidigare ordförande i Springerklubben i Östergötland och satt under en period med i Springerklubbens huvudstyrelse.

Jag dömer dessutom inofficiella utställningar sedan några år, jobbar som ringsekreterare för många olika klubbar, samt trimmar åt mig själv och andra. Dvs vi har att göra.

Målsättning:
"Vi strävar efter att föda upp sunda, arbetsglada hundar med bra temperament och exteriör."

Vi höftledsröntgar och ögonlyser alla avelsdjur och har testat alla hundar som är aktuella för avel för fucosidos, eller använder hundar med föräldrar fria från fucosidosanlag. Ett antal av avelsdjuren har dessutom gonoskopiundersökts eller MH-testats.

Vi säljer valpar enligt SKKs regler, id-märkta, vaccinerade, avmaskade, registrerade och använder SKKs köpekontrakt.


Webdesigner/Annelie Karlsson Kennel Linmoor